Myckle IK

Referat: Jörns IF - Myckle IK

Jörns IF-Myckle IK 1-2 (0-1)
Myckle fortsätter sin svit

Segern mot Jörn borta med 2-1 betydde att MIK ännu är obesegrade under höstomgången och har inte förlorat sedan 23 juni.

Det regnade i början av matchen och var rejält stark vind i planens längdriktning, Myckle hade vinden i ryggen i första halvleken men hade egentligen ingen favör över detta. Framspelningarna blev för det mesta "plockpotatis" för Jörns målvakt, man skulle nog ha försökt lägga bollarna lite mer ut mot kanterna. Men Myckle hade trots det ledningen i paus med 1-0 sedan Petrus, i den 19 minuten, återigen hittat målet.

I andra fungerade Myckles spel bättre och redan i den 7 minuten kunde Petrus, i en tuff kamp med en av Jörns backlinjespelare, öka på ledningen till 2-0. Myckle skapade även ytterligare ett antal chanser som kunde ha gett resultat. I 85;e minuter får Jörn en mycket tveksamt dömd straff efter det att Emil Bergqvist och en av deras anfallare krokar i varandra, båda faller exakt samtidigt och domaren kunde lika gärna ha blåst till Myckles fördel. Straffen går i mål men några mer mål blev det inte i matchen och MIK tog därmed sin åttonde raka utan förlust!

Jonatan Edman som hade en del problem i förra matchen, revanscherade sig och gjorde en riktigt bra match, Petrus Hultman Samuel Rönnbäck bra och Ludvig Schampi är ju helt otrolig, vilken evighetsmaskin, Anton Långdahl är ju också en som ger järnet hela matcherna.
Johan Appelblad hoppade in och slår sällan bort en passning, han borde kanske ges mer speltid framöver.

Målen:
19 min 0-1 Petrus Hultman
paus:
53 min 0-2 Petrus Hultman
80 min 1-2 (straff)